SEMNIFICAȚIA CASTORULUI

Stiați că?
semnificația castorului

Gen: Castor

Înainte de a detalia aspectele ce țin de semnificația castorului, zic să începem cu o scurtă introducere despre acest animal păros semiacvatic. Două specii din gen(i)ul Castor locuiesc în marea noastră lume albastră, una construind diguri în America de Nord (Castor canadensis) și una care călătorește prin Eurasia (castor fiber).

America de Nord – SUA

Specia americană este cea mai mare dintre rozătoare de pe continent. Cea mai notabilă caracteristică a sa este coada lungă, plată, în formă de oval.

Canada 

Descoperirea castorilor americani coincide cu descoperirea Canadei. Imaginea Castorului este reliefată pe spatele nichelului canadian, iar imaginea sa este adesea văzută pe ștampilele canadiene. Este, de asemenea, un simbol al orașului Toronto, mascota multor alte orașe, universități și organizații din Canada.

Regatul Unit – UK 

A existat o extincție masivă a castorului în secolul al XVI-lea datorită vânătorii de castori pentru blana, castoreumul și carnea lor. Vestea bună este că populația castorului revine în toată Europa, inclusiv în Marea Britanie, Țara Galilor și Scoția. Reintroducerea lor se va face prin lansări bine planificate și licențiate. Influența lor pozitivă asupra mediului este pe deplin recunoscută!

Europa și Asia 

Castorul eurasiatic este cel mai mare doppelganger al celui american, cu doar botul și coada mai înguste. Cele două specii nu pot fi încrucișate, totuși, deoarece nu sunt compatibile genetic.

Inginerii pădurilor

Tehnica lor de tăiere a copacilor este foarte laborioasă, cu adevărat proiectată pentru prelucrarea lemnului – mai întâi, tăie trunchiul pe jumătate cu dinții și după ce lasă vântul să termine treaba. Castorii trebuie să fie foarte răbdători, abili și robusti, întrucât tratarea lemnului nu este altceva decât o muncă grea. Ei sunt practic inginerii naturii.

Etape de lucru

PASUL 1 – Sunt animale nocturne, deci lucrul pe timp de noapte e floare la ureche. Tinerii castori toacă pădurea; la fiecare câteva mușcături, se opresc pentru a asculta scârțâituri și pocnituri. Așa știu când să se oprească și să caute acoperire.

PASUL 2 – Femelele se alătură și încep să taie copacul în bușteni. Amândoi mătură ramurile și plutesc buștenii în apă. Sunt constructori ecologici; folosesc tot ajutorul de mediu pentru a crea loja castorului.

PASUL 3 – Încep să construiască interiorul umplându-l cu încăperi și intrări. Ei folosesc iazul pentru a transporta lemnul, luptându-se cu el ulterior la suprafață. Pietrele îi ajută să facă baza construcției. Forează noroi sub iaz pentru a-și sigila barajul. Stratul de noroi este atingerea finală, ținând totul împreună.

Sacii / Glandele anale

Există o legătură interesantă între parfumul de vanilie și castori. Ei folosesc o substanță numită (cum altfel?) Castoreum în combinație cu urină pentru a-și marca teritoriul.

Se pot mulge așa-numitele glande anal și pot obține un amestec de mirosuri de vanilie, în principal zmeură, cu anumite indicii florale. Castorii îl folosesc pentru a-și distinge familiile de cei din afară, în timp ce noi, oamenii, ne-am amestecat în parfumuri, deserturi (înghețată de vanilie, cineva?), băuturi și medicamente. Astfel de utilizări au devenit învechite; castorii nu mai sunt vânați în masă pentru castoreum sau pentru blănuri.

Simbolismul șamanic

Ca un animal puternic – castorul se referă la perseverență și ingeniozitate în timp ce își poartă munca. Castorul te încurajează să fii sârguincios până la finalizarea sarcinii. Semnificația castorului ar fi că productivitatea și realizarea sunt, de asemenea, trăsături caracteristice ale acestui animal.
Expresiile „Busy Beaver (castor ocupat)” și „Eager Beaver (castor dornic)” descriu inteligența și dorința lor de a lucra și de a realiza lojile și barajele lor inovatoare.
Când decideți să lăsați energia castorului să intre în viața dvs., trebuie să fiți pregătiți pentru o perioadă de muncă grea, cooperare, dar și realizări.

Castorul din visele tale

Când visezi un castor, el prevestește o perioadă de planificare și se prezice construirea. Analizați ce face castorul în visul dvs. – de exemplu, dacă mestecați un copac, semnificația castorului este să „mestecați” tot un obstacol din viața dvs. pentru a atinge un obiectiv, indică semnificația castorului.

Astrologie

În astrologia nativă americană, cei născuți între 20 aprilie și 20 mai sunt încadrați sub semnul Castorului. Acești oameni lucrează foarte mult de-a lungul vieții lor, deoarece au nevoie de refugiu, casă sacră și spațiu. Oamenii-castor sunt persistenți; au mai mult de o casă, un baraj în viața lor la fel de mult ca slujbele. Nu le place să ia cu ei ceea ce nu au nevoie.

Știați că?

 • Că un adult poate tăia peste 200 de copaci pe an? Și pot înota 8 Kilometri pe oră.
 • Că cel mai mare baraj construit de ei, înregistrat, are o lungime de 4 Kilometri?
 • Că blana lor este uleioasă și groasă, făcându-i impermeabili și calzi?

Dietă sănătoasă

Ambele specii sunt vegetariene; ei știu să mănânce stratul de zahăr de sub scoarța copacului. Au enzime speciale în stomac pentru a digera bogatele fibre ale copacilor.Când vremea este rece, ei vor depozita alimente sub apă pentru a ajunge la ea din cabanele lor dacă apa din iaz se îngheață. Cu alte cuvinte au propriul lor frigider.

Sumar:

 • Acțiune
 • Adaptabilitate
 • Conștientizare
 • Cooperare
 • Dreamwork
 • Familie
 • Obiective
 • Productivitate

Inginer

Castorul lucrează ca o întreagă familie. Ei trebuie să știe ce și cum să creeze un ecosistem de care profită toată natura.
Castorii sunt animale sălbatice, dar cele mai talentate, harnice și organizate, care trăiesc în păduri și în jurul apelor curgătoare.

Au tăiat lemne prin pădure de mai bine de 20 de milioane de ani.
Nu sunt la fel de mult în aventura aventurii; sunt monogami, trăiesc cu un singur partener toată viața.
Au părți asemănătoare cu alte animale, precum labele din față arată ca ratonii, în timp ce picioarele din spate sunt ca o rață. Cele mai prețioase instrumente sunt dinții lor.

Au atât abilitățile unui inginer constructor, cât și al unui tâmplar.

BLANA CASTORULUI

Culoarea blănii este diferită. 66% dintre castorii eurasiatici au blana maro pal sau bej, 20% au roșu, aproape 8% sunt maronii și doar 4% au haine negre. La castorii nord-americani, 50% au blana maro pal, 25% sunt roșii, 20% sunt maronii și 6% sunt negri.

CULOAREA ORANJ A DINȚILOR

Incisivii lor sunt întăriți cu fier, ceea ce le face portocalii. Cresc continuu și din ce în ce mai ascuțiți.

semnificatia castorului

CULOAREA ALBĂ A DINȚILOR

În designul nostru, dinții sunt reprezentați albi, reprezentând rezistență și curățenie fără egal.

culoare-alb

Concluzii despre semnificația castorului

Până în acest moment, castorii continuă să-și trăiască viața creativ-inginerească, plină de simbolistică la fel cum facem și noi în design, prin simboluri vizuale.