Stresul alegerii unor cadouri potrivite de Crăciun

Cadouri de Crăciun pe masa de sărbători

În Ajunul Crăciunului la nici o săptămână distanță, am intrat pe ultima sută de metri pentru cumpărăturile de sărbători. 

Este cazul să te panichezi, știai ce urmează, puteai să dedici puțin timp înainte ca haosul din magazine să ia amploare, dar ai amânat așa că acum vor urma niște sărbători dezamăgitoare pentru cei dragi și este numai vina ta!

Sau poate totuși mai ai o șansă de a salva situația. Știm că de mult timp Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială și toți producătorii te așteaptă bucuroși chiar și în ultimul moment să le dai cât mai mult din banii tăi munciți. Au facilitat accesul online la produsele puse în vânzare, tot ce dorești e la doar un click distanță, cadouri de Crăciun pentru orice buget. Banii nu aduc fericirea dar o pot cumpăra, astfel încât cel mic să găsească acel Play Station 5 sub brad.

Felicitări, ai salvat Crăciunul și toată lumea e fericită cu noile produse electronice, acum pot pleca toți în camerele lor pentru a sărbători în familie, separați unul de celălalt… cu ochii lipiți de ecranele LCD. 

Dar parcă acest final de an era o sărbătoare care apropia membrii familiei, nu îi izola unii de ceilalți.

Nici Sony, Microsoft sau Facebook… erm… Meta nu sunt de vină însă și nu este nevoie să ne ferim de lumea virtuală, dar putem “augumenta” aceste clipe cu cadouri care să ne strângă împreună, măcar în jurul mesei. 

De ce să nu îndulcim cu puțină ingeniozitate și stil aceste sărbători?

Un articol prețuit care începe să apară pe o mulțime de liste de cadouri de Crăciun este mierea, și nu orice miere, ci miere crudă și nepasteurizată. Mierea aduce beneficii sănătății și are un gust grozav! Puteți oferi aceste cadouri de Crăciun în formă pură alegând o miere organică, simplă sau cu arome speciale pentru cum ar fi mierea de mană sau exotice cum ar fi cea de eucalipt.

cadouri de craciun

Cum adică miere de mană? Din ce flori?

Mierea nu este produsă numai din nectarul florilor, mierea de mană este obținută din secreția unor diferite specii de afide care trăiesc din seva copacilor și care elimină apoi o substanță bogată în polizaharide pe care albinele o consideră un substitut al polenului.

Acest tip de zahăr natural are un potențial de cristalizare ridicat, și produce destul de repede o miere zaharisită – un indiciu că produsul este de calitate. 

cadouri de craciun

Mierea de mană prezintă în general o culoare închisă cu tentă verzuie, rosiatică sau brună în funcție de tipul de substanțe minerale în care aceasta este foarte bogată. Are un gust intens și o vâscozitate ridicată.

 

Știu ce întrebare urmează, dar mierea de eucalipt?

Sau mai exact, cum vor putea australienii să o pună în lista de cadouri de Crăciun când singura lor grijă, în emisfera sudică, este să nu pice de pe fața Pământului? (hai să scoatem praful de pe manualul de fizică)

Ei bine, norocul nostru este că eucaliptul a fost adus inclusiv în emisfera nordică, în țări mediteraneene, spre exemplu Italia unde albinele  nestresate de probleme gravitaționale îl folosesc pentru a produce această miere.

Cu o aromă lemnoasă persistentă dar nu extrem de dulce aceasta conține multe substanțe antioxidante și numeroase proprietăți antibacteriene și antiseptice. Aspectul are o culoare chihlimbărie atunci când este în stare lichidă, care devine cenușie după cristalizare.

Buuuun… și acum că avem o idee despre acest produs auriu, e simplu: punem o fundă mare pe un borcan de miere și îl ascundem sub brad, am rezolvat problema de a găsi cadouri de Crăciun. Există însă produse multiple de la cele de consum până la cosmetice care folosesc diferite substante produse de albine cu efecte benefice asupra sănătății.

cadouri de craciun

Dar cum am menționat mai sus ideea acestui cadou de Craciun este acela de a reuni familia. Cum am putea face asta cu un simplu borcan de miere exotică de producție italiană?

Simplu, ce poate naște un cadou de Crăciun cu iz international? Potențial conflict? (Unde sunt tradiționalii cozonaci?)

Cum putem încerca rezolvarea acestui conflict? Printr-o producție gastronomică multietnică, cu un gust final multicultural fericit și armonios: o rețetă turcească de sarailii cu miere italienească din flori originare din Australia, care încântă papilele gustative ale românilor.

cadouri de craciun

Globalizarea poate îndulci acest Crăciun, readucând împreună întreaga familie într-un moment de veselă comuniune culinară.

P.S. Sărbători fericite din partea BVR’s Creative Lodge.